Tentoonstelling over Margot Frank

Margot Frank in 1939 – Foto: Anne Frank Huis

Margot Frank treedt met een speciale tentoonstelling in het Anne Frank Huis in Amsterdam uit de schaduw van haar wereldberoemde zus. Volgens het museum is het voor het eerst dat er een tentoonstelling aan haar wordt gewijd.

Bij de opening van de tentoonstelling is aanstaande dinsdag ook Jetteke Frijda aanwezig. Zij was een goede vriendin van Margot Frank en zal daar ook over vertellen. Ook andere vriendinnen en klasgenoten van Margot zullen bij de opening van de tentoonstelling aanwezig zijn.De tentoonstelling is klein maar stelt bezoekers volgens het museum wel in de gelegenheid Margot Frank beter te leren kennen. Dit aan de hand van (film)getuigenissen, foto’s, brieven en objecten.

- advertentie -

Margot was drie jaar ouder dan Anne Frank. Waar Anne bekend stond als vrij druk en extrovert, was de oudere Margot meer serieus en netjes. Na de oorlog had ze willen emigreren naar het toenmalige mandaatgebied Palestina om daar kraamverzorgster te worden.

Ook Margot hield tijdens de onderduikperiode in het Achterhuis een dagboek bij. Dit dagboek is echter nooit teruggevonden.

Net als haar zus Anne overleed ze in 1945 in concentratiekamp Bergen-Belsen.

Grote Markt van Breda - Foto: CC/G.LantingDe Bredase oorlogsburgemeester…
Hetzuur.nlHet Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft aangifte gedaan tegen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: