Dark
Light

Tentoonstelling over Margot Frank

Auteur:
1 minuut leestijd

Margot Frank in 1939 – Foto: Anne Frank Huis
Margot Frank treedt met een speciale tentoonstelling in het Anne Frank Huis in Amsterdam uit de schaduw van haar wereldberoemde zus. Volgens het museum is het voor het eerst dat er een tentoonstelling aan haar wordt gewijd.

Bij de opening van de tentoonstelling is aanstaande dinsdag ook Jetteke Frijda aanwezig. Zij was een goede vriendin van Margot Frank en zal daar ook over vertellen. Ook andere vriendinnen en klasgenoten van Margot zullen bij de opening van de tentoonstelling aanwezig zijn. De tentoonstelling is klein maar stelt bezoekers volgens het museum wel in de gelegenheid Margot Frank beter te leren kennen. Dit aan de hand van (film)getuigenissen, foto’s, brieven en objecten.

Margot was drie jaar ouder dan Anne Frank. Waar Anne bekend stond als vrij druk en extrovert, was de oudere Margot meer serieus en netjes. Na de oorlog had ze willen emigreren naar het toenmalige mandaatgebied Palestina om daar kraamverzorgster te worden. Ook Margot hield tijdens de onderduikperiode in het Achterhuis een dagboek bij. Dit dagboek is echter nooit teruggevonden. Net als haar zus Anne overleed ze in 1945 in concentratiekamp Bergen-Belsen.

Boek: Margot Frank en de anderen

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×