Tentoonstelling over Napoleons veldtochten in Spanje en Portugal

In het Wellington Museum in Waterloo is vanaf donderdag een tentoonstelling te zien over de veldtochten van Napoleon in Spanje en Portugal voor.

De tentoonstelling getiteld Spanje en Portugal: Wellington verschijnt ten tonele is georiganiseerd door het Wellingtonmuseum, het Koninklijk Legermuseum, het Comité de Waterloo en de Bataillon Napoléon en bestrijkt de periode 1807-1814.

Aan de hand van wapens, portretten,

- advertentie -uniformen, medailles en tal van andere bijzondere stukken wordt een beeld geschetst van de oorzaken en het verloop van deze oorlog, die jarenlang hevig bloedvergieten op het Iberische schiereiland veroorzaakte en politieke aardverschuivingen teweeggebracht.

Via een audiovisuele montage en rondleidingen kunnen bezoekers uitgebreid geïnformeerd worden over de verschillende fases uit deze periode van het Napoleontische bewind. De tentoonstelling loopt van 18 februari tot en met 31 mei 2011. Meer informatie op de website van het Wellington Museum in Waterloo.

Stationskapper Jan HeidemaMannen die aankomend weekend naar het Spoorwegmuseum…
korteling-gerhard-stamvader-landschap
Landschap geschilderd door stamvader Korteling, 1836 - Afb: kortelingdeschilders.nlIn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: