Terugkijken: 100 jaar Eerste Wereldoorlog


Kranslegging

Kranslegging

Maandag werd wereldwijd stilgestaan bij het begin van de Eerste Wereldoorlog, precies honderd jaar geleden. De NOS deed verslag van de herdenkingen. De omroep zond onder meer beelden uit van de internationale herdenking in Luik.

Op 4 augustus 1914 werd België binnengevallen door Duitse troepen. De eerste grote slagen werden geleverd bij Luik, de stad waar gisteren de grote herdenking plaatsvond. Voor Groot-Brittannië was de Duitse invasie reden om onze oosterburen nog dezelfde dag de oorlog te verklaren. Het land had de neutraliteit van België namelijk gegarandeerd.

Bekijk hieronder de NOS-uitzending ‘100 jaar WOI’ hierboven in zijn geheel terug.

Bericht in het Bataviaasch Nieuwsblad van 5 augustus…
[caption id="attachment_44312" align="alignnone" width="714"] Promotiefoto voor de Maand van de GeschiedenisDe jaarlijkse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: