Terugkijken: Andere Tijden over badplaats Scheveningen

Kurhaus rond 1900

Kurhaus rond 1900

Televisieprogramma Andere Tijden trapte het nieuwe seizoen zondag af met een aflevering over badplaats Scheveningen. In het programma werd bekeken welke ontwikkeling de badplaats afgelopen decennia doormaakte.

In de jaren zeventig was Scheveningen “op sterven na dood”. Grote hotels sloten de deuren en en steeds minder dagjesmensen wisten de badplaats te vinden. Op een gegeven moment werd zelfs besloten om het Kurhaus te sluiten, maar toen kwamen artiesten en buurtbewoners in actie. Het Kurhaus werd uiteindelijk gered maar Andere Tijden vraagt zich af tegen welke prijs…

Bekijk de Andere Tijden-aflevering getiteld ‘Parel aan de Noordzee’ hieronder terug:

- advertentie -
Still NOS
Still NOSEen tienjarige jongen deed op de zolder…
TelevizierringEind oktober is het weer tijd voor het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: