Terugkijken: ‘Buiten schot’ van Diederik van Vleuten

Diederik van Vleuten

Diederik van Vleuten

Maandag werd op Nederland 2 de televisieregistratie van de voorstelling Buiten Schot van Diederik van Vleuten uitgezonden. In de voorstelling koppelt de theatermaker “de kleine geschiedenis van zijn familie aan de grote geschiedenis van Nederland en de wereld”.

De basis voor de voorstelling zijn driehonderd brieven van de broertjes Sam en Jan uit de periode 1914-1918. De Eerste Wereldoorlog staat centraal. Zo komen bijvoorbeeld de aanslag in Sarajevo, een Kerstbestand en de naar Nederland vluchtende keizer Wilhelm II in de voorstelling voorbij.

In 2010 debuteerde Van Vleuten met zijn eerste soloprogramma: Daar werd wat groots verricht, over de geschiedenis van zijn familie tegen de achtergrond van de ondergang van Nederlands-Indië.

- advertentie -
Herdenking 70 jaar D-DayHet was vrijdag exact zeventig…
Het startschot - Tim Butcher
Het startschot - Tim ButcherToen de negentienjarige Gavrilo…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: