Terugkijken: De afstammelingen van Willem van Oranje

De afstammelingen van Willem van Oranje

Met een troonswisseling op komst wordt er in de media momenteel weer veel aandacht besteed aan het Nederlandse koningshuis. Actualiteitenrubriek EenVandaag probeerde dinsdag antwoord te geven op de vraag of de Oranjes wel rechtstreeks afstammen van de Vader des Vaderlands: Willem van Oranje.

Het programma ging onder meer op bezoek bij gravin Clothilde von Merenberg, een afstammelinge van het geslacht Van Nassau en er is aandacht voor Pam en Julie Nassau. Deze twee zussen uit Groot-Brittannië kunnen zich echte afstammelingen van Willem de Zwijger noemen. Ze zijn namelijk nazaten van de bastaardzoon van Frederik Hendrik, een zoon van Willem van Oranje.

De afstammelingen van Willem van Oranje

sitestat

Derde archeologische vondsten blijft in de grond - Afb:…
Protesten bij de East Side Gallery, eerder deze maand…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: