Terugkijken: De dag dat Kennedy werd vermoord

Kort voor de aanslag genomen foto

Kort voor de aanslag genomen foto

Op 22 november 1963 werd de Amerikaanse president John F. Kennedy vermoord. De moord schokte de wereld. Ook in Nederland nam men met ontzetting kennis van het nieuws.

In de documentaire De dag dat Kennedy werd vermoord praat Coen Verbraak met bekende Nederlanders over de populaire president en de tijd die hij symboliseerde. In de docu wordt ook gekeken naar de rol die Kennedy speelde in de internationale politieke geschiedenis.

Zie ook: Anatomie van een aanslag

De dag dat Kennedy werd vermoord

- advertentie -
Spullen die uit het wrak van de Titanic zijn opgedoken – Foto: Amsterdam Expo
Spullen die uit het wrak van de Titanic
[caption id="attachment_424" align="alignleft" width="265"]Sinterklaas - Foto: CC/Gaby KooimanHet kinderfeest zoals wij dat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: