Terugkijken: De erfenis van Anne Frank

Argos TV stond afgelopen maandag stil bij “de gevolgen van de popularisering van Anne Frank”. In de aflevering, getiteld Annes Erfenis, werd onder meer aandacht besteed aan de strijd om wie in de toekomst de beeldvorming van Anne Frank mag regisseren.

Het Anne Frank Fonds en de Anne Frank Stichting zijn al langere tijd in een gevecht verwikkeld over wie de “ware erfgenaam” is van Anne Frank. Argos TV vraagt zich onder meer af in hoeverre

“…de tv-, bioscoop- en theaterheldin Anne Frank nog overeen komt met het jonge Holocaustslachtoffer dat haar oorlogsjaren in een dagboek vastlegde?”

Boek: Het fenomeen Anne Frank (David Barnouw)

- advertentie -
46391
Omdat het vijfentwintig jaar geleden is dat de Berlijnse Muur viel, heeft…
Anne Frank
Het Anne Frank Fonds in Basel blijft voorlopig eigenaar van de rechten…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: