Terugkijken: De familiegeschiedenis van Mart Smeets

Mart Smeets in Verborgen Verleden

In het televisieprogramma Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Zaterdag ging een nieuwe serie aflevering van start. Te zien was hoe sportjournalist Mart Smeets als een soort genealoog op zoek ging naar de geschiedenis van zijn voorouders.

Journalist en presentator Mart Smeets wist al wel het een en ander over zijn opa van moederskant. Als kleine jongen ging hij vaak met hem wandelen in Arnhem. Maar hij wist lang niet alles over de vader van zijn moeder. In Verborgen Verleden ontdekt hij dat deze socialistische opa een vrij groot stempel drukte op het politieke leven van vóór de Tweede Wereldoorlog. En diens vader, Marts overgrootvader dus, blijkt op politiek vlak misschien nog wel invloedrijker te zijn geweest.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

- advertentie -

'De bocht van de Herengracht' (1671-72) van Gerrit BerckheydeIn…
dwdl-martin-manders
Maritiem archeoloog Martin Manders bij De Wereld Leert DoorMaandagavond…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: