Terugkijken: De Indië-herdenking

Indië-herdenking in Den Haag, 15 augustus 2013 – Foto: Ilvy Njiokiktjien

Indië-herdenking in Den Haag, 15 augustus 2013 – Foto: Ilvy Njiokiktjien

Donderdag vond in Den Haag de jaarlijks Indië-herdenking plaats. Deze herdenking wordt ieder jaar op 15 augustus gehouden omdat op die dag in 1945 met de capitulatie van Japan voor Nederland officieel een eind aan de Tweede Wereldoorlog kwam. De herdenking werd live uitgezonden door de NOS.

De uitzending begon met de korte film ‘Arigato’, waarin het verhaal centraal staat van een Indische oma die haar kleindochter vertelt over haar weggestopte oorlogsherinneringen. Hierna was de herdenking te zien met een kranslegging en toespraken van onder meer Diederik van Vleuten en Babiche Keuls.

Bekijk de registratie hieronder in zijn geheel terug:

Get Adobe Flash

- advertentie -

Lees ook:
Voordracht Babiche Keuls bij het Indisch Monument
Voordracht Diederik van Vleuten
De Indië-herdenking in foto’s

Indië-herdenking in Den Haag, 15 augustus 2013 –…
Militaire colonne tijdens de eerste politionele actie –…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: