Terugkijken: De molen van Burum

De brandende molen – Still YouTube

De brandende molen – Still YouTube

In het voorjaar van 2012 brandde in Burum een 225 jaar oude molen tot de grond toe af. Molenaars uit heel Nederland zamelden hierna geld in voor de herbouw van de historische molen. Deze nieuwe molen wordt, tot verdriet van de bewoners van Burum, door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) echter niet op de monumentenlijst geplaatst.


De RCE stelt dat bij de herbouw te veel nieuwe materialen zijn gebruikt dat er te veel oorspronkelijk materiaal verloren is gegaan om de molen op de monumentenlijst te plaatsen.

De mensen in Burum zijn onder meer boos omdat het zogenaamde Schultehuis in Meppel, dat vorig jaar afbrandde en ook met nieuwe materialen werd opgebouwd, wel zijn status als monument behoud.

EenVandaag reisde af naar Burum en sprak met betrokkenen.

- advertentie -

Bekijk de reportage van EenVandaag:

sitestat

Auke Visser (Man Bijt Hond)
Auke Visser (Man Bijt Hond)De Friese oudijzerhandelaar Auke…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: