Terugkijken: De Tour de France van 1988

Tour de France

De zomer van 1988 is de geschiedenisboeken ingegaan als de zomer waarin Oranje het EK voetbal won. Het had echter ook zomaar de zomer kunnen zijn waarin Steven Rooks de Tour de France won.

De Nederlander eindige uiteindelijk echter als tweede, achter Pedro Delgado. Deze Spanjaard had aan het eind van de tour meer dan zeven minuten voorsprong, maar toch was nog even spannend of hij überhaupt wel zou winnen. De gele truidrager werd namelijk, net als Gert-Jan Theunisse, beschuldigd van dopinggebruik.


Doping

Uiteindelijk kwam Delgado met de schrik vrij. Het middel dat hij had gebruikt bleek niet op de dopinglijst van de UCI te staan (wel op de lijst van het IOC). De Spanjaard behield zijn positie en Steven Rooks, die in deze tour de prestigieuze etappe naar Alpe d’Huez won, werd tweede.

- advertentie -

Andere Tijden Sport stond zondag in het teken van deze veelbesproken editie van de Tour de France. De programmamakers spraken onder meer met tourwinnaar Pedro Delgado, Gert Jan Theunisse en Steven Rooks. Titel van deze uitzending: Waar Rooks is, is Theunisse

Get Adobe Flash

Gerelateerde boeken:

Foto: IISG Bij uitgeverij Just Publishers verscheen deze maand…
The Wipers Times - Afb: BBCDe zeventigjarige Engelse acteur

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: