Terugkijken: De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen

De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen

De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen

Bij de Kunsthal in Rotterdam is vanaf volgende week de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen te zien. Voor de tentoonstelling droegen vijfentwintig oorlogs- en verzetsmusea hun meest bijzondere voorwerpen uit hun collectie aan.

Aan de hand van honderd van deze objecten wordt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe manier verteld. De vermommingsbril van verzetsstrijdster Hannie Schaft is bijvoorbeeld te zien, maar ook een trui gemaakt van hondenhaar in de hongerwinter van 1944-45. Andere bijzondere objecten zijn bijvoorbeeld de capitulatievlag en een beruchte SS-vlag.

Televisiemaker Ad van Liempt die uit de aangedragen collectiestukken honderd objecten selecteerde, vertelde woensdag bij bij Nieuwsuur over de bijzondere tentoonstelling. In de uitzending ook aandacht voor een bestekset die tijdens de oorlog door een NSB’er werd gestolen van Joden. De dochter van de NSB´er zat met het bestek in haar maag en besloot het over te dragen aan Kamp Westerbork. Het bestek wordt de komende tijd tentoongesteld in de Kunsthal.

Nieuwsuur over ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen’:

- advertentie -
Barakken in AuschwitzZo'n vijftig leden van het Israëlische…
De dames Jolink (NIOD)Als het boze de wereld…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: