Terugkijken: Die 5 dagen in mei

Terugkijken: Die 5 dagen in mei

In aanloop naar de herdenkingen rondom de Tweede Wereldoorlog zenden NTR en VPRO de vijfdelige documentaireserie Die 5 dagen in mei uit. De documentaires gaan over de strijd tegen de Duitsers, begin mei 1940. Steeds staat een andere regio centraal.

De documentaires zijn geregisseerd door vijf gerenommeerde filmmakers en gemaakt in opdracht van de regionale omroepen. Ze worden steeds op maandagavond op Nederland 2 uitgezonden en herhaald op de zaterdag daarna. Afgelopen maandag werd alweer de derde documentaire uitgezonden. In die aflevering werd verteld over de Duitse invasie van Friesland en de dappere weerstand die in het kleine dorpje Wons geboden werd.

De waarheid van Mons:

Get Microsoft Silverlight

- advertentie -

Andere documentaires uit de serie ‘Die 5 dagen in mei’:

Gerelateerde boeken

Kees van Kooten - Foto: CC/Michiel HendryckxSchrijver Kees van…
Herdenking gesneuvelde Duitse piloot geschrapt
Speciale herdenking voor Joodse slachtoffers VordenEr komt een speciale…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: