Terugkijken: Diederik van Vleuten over ‘Buiten Schot’

Diederik van Vleuten – Buiten Schot

Theatermaker Diederik van Vleuten heeft een nieuwe solovoorstelling samengesteld. Hierin koppelt hij “de kleine geschiedenis van zijn familie aan de grote geschiedenis van Nederland en de wereld”.

De basis voor de voorstelling, getiteld Buiten Schot, zijn driehonderd brieven van de broertjes Sam en Jan uit de periode ’14-18′. De Eerste Wereldoorlog staat centraal. Zo komen bijvoorbeeld de aanslag in Sarajevo, een Kerstbestand en de naar Nederland vluchtende keizer Wilhelm II in de voorstelling voorbij.

In 2010 debuteerde Van Vleuten met zijn eerste soloprogramma: Daar werd wat groots verricht, over de geschiedenis van zijn familie tegen de achtergrond van de ondergang van Nederlands-Indië. Met het nieuwe programma gaat hij door op de ingeslagen weg.

- advertentie -

Maandagavond was de theatermaker te gast bij Pauw & Witteman om te vertellen over Buiten Schot:

Gerelateerde uitgaven:

nskk-poster-gr

[caption id="attachment_21918" align="alignnone" width="560"]Een NSKK-man regelt het verkeer - Posen (Poznań), 1939

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: