Terugkijken: Discussie over verkoopverbod Mein Kampf

Bij Pauw werd afgelopen vrijdag gediscussieerd over het Nederlandse verbod op de verkoop en verspreiding van Mein Kampf. Dit naar aanleiding van de rechtszaak tegen de Amsterdamse galeriehouder Michiel van Eyck die het bericht beruchte boek van Adolf Hitler in zijn winkel te koop aan bood. De rechter bepaalde enkele dagen geleden dat Van Eyck, ondanks het verkoopverbod, vrijuit gaat.

In de talkshow ging Gerard Spong, advocaat van de galeriehouder, in gesprek met ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers en documentairemaakster Natascha van Weezel.

Lees ook: Geen straf voor Mein Kampf-verkoper
…en: Hef dat ‘Mein Kampf’-verbod eindelijk eens op

- advertentie -
Vernielde winkel in Magdenburg (cc - Bundesarchiv)
Ruim 75 jaar geleden, in de nacht van 9 op 10 november…
Still uit 'Franz Ferdinand – Der Angriff'
Met twee schoten, afgevuurd door de Bosnisch-Servische student Gavrilo Princip, werd op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: