Terugkijken: Jessica Durlacher en Leon de Winter over theaterstuk ANNE

Jessica Durlacher en Leon de Winter schreven een theaterstuk over het leven van Anne Frank. Het stuk, getiteld ANNE, is gebaseerd op het dagboek van Anne Frank en moet volgend jaar in première gaan in een nieuw theater in Amsterdam.

Dit nieuwe theater, Theater Amsterdam, wordt momenteel gebouwd in de westelijke Houthavens aan het IJ. De regie van het nieuwe theaterstuk wordt verzorgd door Theu Boermans, tevens regisseur van de musical Soldaat van Oranje. Net als bij deze musical zal het decor in het nieuwe theater straks grote draaischijven hebben.

Jessica Durlacher en Leon de Winter waren donderdag bij Pauw & Witteman te gast om te praten over het nieuwe Anne Frank-theaterstuk. Bekijk het gesprek hieronder terug:

- advertentie -
Anne FrankVoor een nieuw theaterstuk over het leven…
Barak in Auschwitz - Foto: stock.xchngDe stichting die…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: