Terugkijken: DWDD over het Lam Gods

Detail van het gestolen paneel van Het Lam Gods

Detail van het gestolen paneel van Het Lam Gods

Van het wereldberoemde vijftiende-eeuwse altaarstuk De Aanbidding van het Lam Gods ontbreekt al sinds 1934 een paneel. Dit paneel, Rechtvaardige rechters, werd destijds gestolen uit de Sint-Baafskathedraal in Gent.

De dieven namen eigenlijk twee panelen mee. Een van die panelen, Heilige Johannes de Doper, werd twee weken later echter teruggevonden in een bagageruimte van een station in Brussel, maar het andere paneel is nooit meer gezien. Aangezien het altaarstuk beschouwd wordt als een van de belangrijkste werken uit de kunstgeschiedenis, houdt ook de diefstal de wereld al tijden bezig.

Afgelopen weekend beweerde de Belgische historicus Paul De Ridder dat het verdwenen paneel bij een familie in Gent ligt. Bij De Wereld Draait Door vertelden Peter Vandermeersch en Friso Lammertse maandagavond over de opmerkelijke zaak.

Lees ook: Eerdere berichten over het ‘Lam Gods’

- advertentie -

Bekijk het fragment hieronder:

Maerten de Vos, Mozes met de tafelen der…
[caption id="attachment_41347" align="alignleft" width="265"] Still uit 'Love, Life and Laughter'Het Amsterdamse museum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: