Terugkijken: Eerste deel dramaserie over Johan Cruijff

Afgelopen maandag werd het eerste deel uitgezonden van de vierdelige VPRO-serie Johan: Logisch is Anders. De serie vertelt het verhaal van legendarische voetballer Johan Cruijff, in Spanje ook wel El Salvador (De Verlosser) genoemd.

De serie staat niet alleen stil bij de hoogte- en dieptepunten van Cruijff’s voetbalcarrière, maar duikt ook in zijn persoonlijke leven, waar trouwen met de liefde van zijn leven hem de liefde van zijn broer kostte. De jonge Cruijff wordt in de serie gespeeld door Reinout Scholten van Aschat. Ian Bok kroop in de huid van de oudere Johan Cruijff. De serie is iedere maandag te zien om 22.10 uur op Nederland 1. Hierboven de eerste aflevering.

Tienjarig bestaan van de arbeidersbeweging in Oslo, 1934
Michael StaksrudDe jaren 20. De schaatswereld is verdeelder…
Handschoenen van Muhammed Ali
Handschoenen van Muhammed Ali (Heritage Auctions)Een onbekende verzamelaar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: