Terugkijken: Els Kloek over ‘1001 Vrouwen’

1001 Vrouwen – Still VPRO Boeken

Afgelopen zondag was historica Els Kloek te gast bij VPRO Boeken om te praten over het monumentale naslagwerk 1001 Vrouwen.

In dit vuistdikke werk zijn de levensverhalen te vinden van spraakmakende vrouwen die een opmerkelijke rol speelden in het verleden van Nederland. Kloek werkte, samen met meer dan driehonderd deskundigen, aan de biografieën van 1001 beroemde, beruchte, opmerkelijke, geliefde, slechte en invloedrijke vrouwen.

Bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam is de komende tijd een tentoonstelling te zien waarbij het boek van Els Kloek als uitgangspunt is genomen en op Historiek wordt wekelijks een vrouw uit het boek uitgelicht.

- advertentie -

Bekijk hieronder het interview met Els Kloek:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

vermeer-liefdesbrief-gr
De drie Maria's aan het graf - Jan of…
[caption id="attachment_21530" align="alignleft" width="265"]ElfstedenkruisjeMinister Plasterk heeft besloten het Elfstedenkruisje te erkennen als…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: