Terugkijken: Godfried Bomans, humeurige humorist

Godfried Bomans (Foto: De Hallen)

Godfried Bomans (Foto: De Hallen)

Andere Tijden stond zondagavond in het teken van schrijver, columnist en televisie-persoonlijkheid Godfried Bomans.

De aflevering werd gemaakt in het kader van de actie ‘Nederland leest’. In november krijgen leden van de bibliotheken in het kader van die actie Bomans’ boek Erik of het klein insectenboek kado.

Andere Tijden staat in de uitzending vooral stil bij de televisie-carrière van Godfried Bomans. De schrijver was veelvuldig op televisie te zien. Hij maakte bijvoorbeeld de serie Met Bomans De Wereld Rond en het programma “Bomans Over Vlaanderen. Beide producties werden ook verwerkt tot boek. Regisseur Wouter van Dieren:

Hij werd een schrijver wiens boeken op televisie kwamen en wiens Tv-programma’s boeken werden. Dat was geheel nieuw.

In de uitzending van Andere Tijden komen onder meer Bomans’ vriendin Ineke Swanevelt (vriendin) en Wouter van Dieren, Gé Vaartjes en Paul Witteman aan het woord.

- advertentie -

Godfried Bomans, humeurige humorist

Afbeelding uit 'Sint Nicolaas en zijn knecht' - Jan Schenkman, 1850 (Wiki)
Afbeelding uit 'Sint Nicolaas en zijn knecht' -…
[caption id="attachment_38130" align="alignleft" width="265"] Herman Loonstein bij Pauw & WittemanHerman Loonstein, voorzitter…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: