Terugkijken: Herdenking D-Day

Herdenking 70 jaar D-Day

Herdenking 70 jaar D-Day

Het was vrijdag exact zeventig jaar geleden dat de geallieerde invasie in Normandië begon. Leiders uit de hele wereld kwamen daarom naar Normandië om D-Day, de eerste dag van Operatie Overlord, te herdenken.


Namens Nederland waren onder meer koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig. De herdenking werd verder onder meer bijgewoond door de Amerikaanse president Obama, de Russische president Poetin, de Duitse bondskanselier Merkel en de Britse premier Cameron en koningin Elizabeth.

Bekijk hieronder een ruim 22 minuten durende samenvatting van de herdenking. Beelden: NOS.

Samenvatting herdenking D-day

- advertentie -
Herdenking in Arromanches
Veteranen bij de herdenking in Arromanches (Still NOS)In…
Diederik van VleutenMaandag werd op Nederland 2 de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: