Terugkijken: Het laatste hoofdstuk

2Doc - Het laatste hoofdstuk

2Doc – Het laatste hoofdstuk

In de documentaire Het laatste hoofdstuk (die maandagavond werd uitgezonden) worden twee mannen geportretteerd die in de oorlog wegliepen bij de Arbeitseinsatz en vervolgens in een vernietigingskamp terechtkwamen.

De twee werkweigeraars, Albert van Dijk en Wim Alozery, zijn momenteel allebei tegen de negentig en weduwnaar. Ze worstelen nog altijd met hun verleden. In de documentaire doen ze hun verhaal en vertellen ze over de martelingen en ontberingen die ze ondergingen en waar ze getuigen van waren. In april 1945 kwam de ergste fase uit hun oorlogstijd: de dodenmarsen die het laatste hoofdstuk vormden van de oorlog.

Bekijk de indringende documentaire hieronder terug:

Boekenkast in het Anne Frank HuisDe beroemde boekenkast…
Mobilisatie-Oorlogskruis
Mobilisatie-OorlogskruisTwee zussen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: