Terugkijken: Het Nederland van Alleman

In Nederland van Alleman wordt bekeken wat er sinds de jaren zestig in ons land allemaal is veranderde op het gebied van werk, liefde, vrije tijd, wonen, tradities en sport.

Startpunt van iedere aflevering is de documentaire Alleman van filmmaker Bert Haanstra. De film van Haanstra ging niet over bijzondere, opvallende mensen maar juist over het alledaagse leven van de gemiddelde Nederlander. Zes jaar geleden werd de film tijdens het IDFA-festival uitgeroepen tot beste Nederlandse documentaire sinds 1945.

Gaston Charles DelangeEen groep Haarlemmers is begonnen aan…
Reinout Scholten van Aschat als Johan Cruijff - Foto: Guido van Gennep / VPRO
Afgelopen maandag werd het eerste deel uitgezonden van de vierdelige VPRO-serie Johan:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: