Terugkijken: Indië-herdenking 2014

Vrijdag vond in Den Haag de jaarlijks Indië-herdenking plaats. Deze herdenking wordt ieder jaar op 15 augustus gehouden omdat op die dag in 1945 met de capitulatie van Japan voor Nederland officieel een eind aan de Tweede Wereldoorlog kwam. De herdenking werd live uitgezonden door de NOS.

Indisch Monument in Den Haag

Indisch Monument in Den Haag

Tijdens de herdenking bij het Indisch monument werd onder meer stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. De herdenking werd onder meer bijgewoond door premier Rutte en staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij legden kransen bij het monument. Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet hield een toespraak.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten ongeveer 140.000 Nederlandse burgers en militairen vastzaten in Japanse kampen. Daarvan kwamen er zeker 25.000 om het leven.

- advertentie -
Twitteractie '15 augustus' van het Indisch Herinneringscentrum Bronbeek
Op 15 augustus wordt wereldwijd stilgestaan bij het einde van de Tweede…
Amin al Husseini bei bosnischen SS-Freiwilligen
Van links naar rechts: Si Ali Sakkat, Khaled…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: