Terugkijken: Jutta Chorus over ‘Beatrix’

Terugkijken: Jutta Chorus over ‘Beatrix’

Journalist Jutta Chorus publiceerde onlangs het boek Beatrix, dwars door de weerstand heen. Hierin portretteert ze de vrouw die zich 33 jaar lang koningin van Nederland mocht noemen.

Het boek van Chorus gaat met name over de laatste jaren van koningin Beatrix, vanaf 2000 tot het heden. Dit waren moeilijke jaren voor de koningin. Prins Claus overleed en aar nichtje Margarita en zoon Friso brachten het koninklijk huis in diskrediet. In 2004 overleden haar beide ouders en prins Bernhard onthulde postuum het bestaan van twee buitenechtelijke dochters.

Voor haar boek sprak de journalist onder meer met veel politici en andere mensen die de koningin van dichtbij mee hebben gemaakt. Zondag was Chorus te gast bij VPRO Boeken om te vertellen over haar boek:

- advertentie -

Get Microsoft Silverlight

"Hear my voice, Alexander Graham Bell" In Amerika is een geluidsopname opgedoken…
Foto: Veilinghuis DorotheumIn Wenen is vorige week een haarlok…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: