Terugkijken: Kunstuur op bezoek in het Mauritshuis

Puttertje van Fabricius, detail (Mauritshuis)

Puttertje van Fabricius, detail

Naar aanleiding van de aanstaande heropening van het Mauritshuis in Den Haag, bracht AVRO Kunstuur een bezoek aan het museum. In de special, die zondagmiddag werd uitgezonden, stond het programma stil bij de wereldberoemde collectie waaronder Meisje met de Parel van Johannes Vermeer.


Lees ook: ‘Het Meisje’ en het Mauritshuis zijn terug
Boek over het Mauritshuis van hoofdconservator Quentin Buvelot

Het Mauritshuis was de afgelopen twee jaar gesloten. Het vernieuwde museum verdubbelt bijna in oppervlakte door een ondergrondse uitbreiding naar een gebouw aan de overkant van de straat. Een groot deel van de beroemde collectie van het museum was de afgelopen jaren elders te zien. Het Meisje met de parel ging zelfs op wereldtournee.

- advertentie -
Mauritshuis gooit hekken los (Ivo Hoekstra / Mauritshuis)
Mauritshuis gooit hekken los Na een verbouwing van twee jaar wordt het…
Eli Wallach als gangster Don Altobello (Godfather III)De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: