Terugkijken: Lachen om Hitler

Daar is hij weer - Timur Vermes

Daar is hij weer – Timur Vermes

Timur Vermes schreef een bijzonder boek over Hitler. Het boek speelt zich af in 2011. Hitler wordt wakker op een verlaten veld in Berlijn. Zonder oorlog, zonder partij, zonder Eva.

Vervolgens dwaalt Hitler rond in een onherkenbare stad en als hij mensen aanspreekt dan denken die dat hij een imitator is. Hitler groeit hierdoor uit tot een hype en begint aan een televisiecarrière.

Het boek, getiteld Daar is hij weer, is inmiddels al 750.000 keer over de toonbank gegaan en in verschillende talen verschenen. Onlangs verscheen de Nederlandse editie. EenVandaag sprak deze week met auteur Timur Vermes en probeerde te achterhalen wat hij met zijn bijzondere boek heeft proberen te bereiken.

Bekijk de uitzending van EenVandaag hier terug

sitestat

- advertentie -

Gerelateerde boeken:

De archeologische vindplaats Tell Brak - Foto: CC-Bertramz
De BBC-serie Ancient Worlds, gepresenteerd door de Britse historicus Richard Miles, gaat…
Het oranje-blanje-bleu was prominent aanwezig in het embleem van de NSB
Op deze NSB-poster weet het oranje-blanje-bleu zich gesteund…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: