Terugkijken: Leon de Winter over het theaterstuk ANNE

Campagnebeeld voor de voorstelling ANNE

Campagnebeeld voor de voorstelling ANNE

Donderdag gaat in Amsterdam het theaterstuk ANNE in première. Auteur Leon de Winter was woensdag te gast bij Pauw & Witteman om te vertellen over het stuk dat hij samen met zijn vrouw Jessica Durlacher schreef.

Het schrijversechtpaar baseerde zich bij het schrijven op de dagboeken die Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog vanaf haar onderduikadres schreef. De theatervoorstelling gaat niet alleen over de ingrijpende gebeurtenissen in het leven van Anne Frank, maar laat ook haar ontwikkeling als schrijfster zien. Voor de theatervoorstelling is in Amsterdam speciaal een nieuw theater gebouwd. De première wordt ook bijgewoond door koning Willem-Alexander.

Leon de Winter over de voorstelling ANNE:

Schilderij van Franz Marc, een van de kunstwerken uit de collectie van Cornelius Gurlitt
Afscheid in Malchow - Ron van Hasselt

[caption id="attachment_42555" align="alignleft" width="220"] Afscheid in Malchow - Ron van Hasselt

Bijna vergeten…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: