Terugkijken: Maarten van Rossem over koningen Oranje-Nassau

Terugkijken: Maarten van Rossem over koningen Oranje-Nassau

Historicus Maarten van Rossem geeft deze week bij talkshow Pauw & Witteman minicolleges over de koningen Willem I, II en III en een over de toekomstige koning Willem-Alexander. Dit in aanloop naar de inhuldiging van de nieuwe koning.

In drie minicolleges staat Van Rossem stil bij de voorgangers van de nieuwe koning. Dinsdagavond beet de historicus het spits af met een kort college over Willem I, ook wel ‘Koning-Koopman’ genoemd.

De volgende minicolleges zijn bij Pauw & Witteman te horen en zien op woensdag 24 april (Willem II), donderdag 25 april (Willem III) en vrijdag 26 april (Willem-Alexander). Na uitzending zullen ook die minicolleges op deze pagina geplaatst worden.

- advertentie -

Maarten van Rossem over koningen Oranje-Nassau

Hoorcolleges van Maarten van Rossem:

Biografiënreeks over koning Willem I, II en III
Koning Willem II, I en IIIIn aanloop naar de…
Kasteel Radboud - Foto: Historizon Dwangburchten in West-Friesland [caption…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: