Terugkijken: Nederland in 100 voorwerpen

Nederland in 100 voorwerpen

Binnenkort verschijnt het boek De geschiedenis van Nederland in 100 voorwerpen. Aan de hand van bijzondere objecten uit de collectie van het Rijksmuseum wordt in dit boek het verhaal van onze geschiedenis verteld.

Gijs van der Ham, conservator geschiedenis van het Rijksmuseum, was zondag bij televisieprogramma Buitenhof te gast om te vertellen over dit boek en over het verhaal dat ‘zijn museum’ straks vertelt.

De geschiedenis van Nederland in 100 voorwerpen verschijnt volgende week bij uitgeverij De Bezige Bij. Het nieuwe Rijksmuseum wordt op zaterdag 13 april heropend door koningin Beatrix.

- advertentie -

Gijs van der Ham over ‘Nederland in 100 voorwerpen’:

Get Microsoft Silverlight

Henk van Os vertelt in de uitzending over een…
[caption id="attachment_11940" align="alignleft" width="265"]Foto: Van Gogh Museum / Luuk KramerDe renovatie van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: