Terugkijken: Peter Vandermeersch over Nederland en de Eerste Wereldoorlog

Peter Vandermeersch over Nederland en de Eerste Wereldoorlog

Peter Vandermeersch over Nederland en de Eerste Wereldoorlog

Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad, is de komende tijd geregeld te gast bij De Wereld Draait Door om te praten over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.

November vorig jaar vertelde hij in het programma al over de wapenstilstand die in 1918 werd getekend en over de indrukwekkende herdenkingen die nog ieder jaar in Ieper gehouden worden.

Dinsdagavond was hij opnieuw bij DWDD te gast. Dit keer ging hij in op de vraag wat de oorlog voor Nederland betekende. Vandermeersch vertelde onder meer over de neutraliteit van ons land, de opvang van vluchtende Belgen, over de draad aan de grens en het asiel van keizer Wilhelm II. Bekijk de uitzending hieronder terug:

Boekentip van Vandermeersch: Buiten schot – Paul Moeyes

- advertentie -

De uitzending van november vorig jaar:

Dagboeken Britse WOI-soldaten onlineHet Britse Nationale Archief gaat…
12 Years a SlaveDe historische film 12 Years…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: