Terugkijken: Robbert Dijkgraaf over Albert Einstein

Robbert Dijkgraaf over Albert Einstein

Robbert Dijkgraaf over Albert Einstein

Professor Robbert Dijkgraaf gaf vrijdagavond voor de derde keer een openbaar hoorcollege in het programma DWDD University. Dit keer sprak hij over Albert Einstein, misschien wel het beroemdste genie aller tijden.

Vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam, tevens de thuislocatie van De Wereld Draait Door, richtte Dijkgraaf zich vijftig minuten lang tot 1100 belangstellenden in de zaal en de televisiekijker thuis. Naar zijn eerdere colleges over de Oerknal en Het Allerkleinste keken eerder ruim één miljoen mensen.

Wetenschapper Albert Einstein werd in 1999 door Time Magazine uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon van de twintigste eeuw. Hij wordt beschouwd als de vader van de moderne natuurkunde en als een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis van de mensheid. Lees hier meer over deze wetenschapper en bekijk hieronder het hoorcollege van professor Dijkgraaf terug:

DWDD University presenteert: Einstein

- advertentie -
Redmond O’Hanlon - Foto: VPRO / Matthieu van den Berg
Redmond O’Hanlon bij zijn helden - Foto: VPRO…
[caption id="attachment_39061" align="alignleft" width="265"] De drie koningen van Oranje (Willem I)Naar aanleiding…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: