Terugkijken: Ruud Gullit over het nieuwe Rijksmuseum

Still DWDD

Nog een paar weken en het nieuwe Rijksmuseum opent de deuren. Voormalig topvoetballer Ruud Gullit mocht al even rondkijken en was maandag bij De Wereld Draait Door te gast om te vertellen over het nieuwe museum.

De afgelopen weken nam Ruud Gullit met regisseur Jan de Bont in het museum een commercial op voor het Rijksmuseum. Dat men de oud-international vroeg voor deze commercial was niet zo heel vreemd.

Als kind kwam hij heel vaak in het Rijksmuseum omdat zijn moeder er zo’n twintig jaar als schoonmaakster werkte. Hij was onder meer dol op de oude wapens die er tentoongesteld werden.

- advertentie -

Gullit vertelde bij De Wereld Draait Door erg onder de indruk te zijn van het vernieuwde museum. Het reclamefilmpje dat hij maakte is binnenkort op televisie te zien.

Ruud Gullit bij ‘De Wereld Draait Door’:

Frans Hals, De luitspeler, ca. 1625 (Louvre)Het Frans Hals…
Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, 1642
Officieren en andere schutters van wijk II in Amsterdam…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.net



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: