Terugkijken: Te weinig WOII in het Rijksmuseum

Ad van Liempt te gast bij DWDD

De mensen die het nieuwe Rijksmuseum al hebben kunnen zien, zijn vrijwel allemaal positief. Toch was er deze week ook wat kritiek te horen. Journalist en televisiemaker Ad van Liempt vindt dat de Tweede Wereldoorlog er in het vernieuwde museum nogal bekaaid van af komt.

Van Liempt is zelfs boos. Hij vindt het raar dat het Rijksmuseum zich wel etaleert als hét nationale geschiedenismuseum, maar vervolgens heel weinig aandacht besteedt aan de Tweede Wereldoorlog. Het museum staat met slechts twee voorwerpen stil bij de jaren 40-45. Een schaakbord dat Mussert kado kreeg van de Duitsers staat voor de bezetting en een jasje uit een concentratiekamp staat voor de slachtoffers.

Ad van Liempt denkt er het zijne van:

- advertentie -

Als je een historisch museum bent, kun je de Tweede Wereldoorlog niet met twee stukken afdoen. Ik vind het lachwekkend.

Bij De Wereld Draait Door was Van Liempt deze week te gast om te vertellen over zijn bedenkingen bij het nieuwe geschiedenismuseum van Nederland:

Gerelateerde boeken:

Een NSKK-man regelt het verkeer - Posen (Poznań), 1939…
Monument op de DamKoning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: