Terugkijken: Van Gogh, een huis voor Vincent

Barry Atsma als Vincent van Gogh – Foto: EO

Afgelopen maandag zond de EO de eerste aflevering uit van een nieuwe vierdelige dramaserie over het leven van Vincent van Gogh: Van Gogh; een huis voor Vincent.

De serie vertelt het gedramatiseerde verhaal van Vincent van Gogh. Er is onder meer aandacht voor de omzwervingen van de kunstenaar en voor zijn zoektocht naar zijn ‘thuis’. De rol van Vincent van Gogh wordt vertolkt door Barry Atsma.

In een tweede verhaallijn wordt het verhaal verteld van Vincents neef en erfgenaam, Vincent Willem van Gogh (Jeroen Krabbé). Hij bezit een groot deel van de schilderijen uit de erfenis van zijn ouders, Theo van Gogh en Jo Bonger. Maar hij weet zich er niet goed raad mee.

- advertentie -

De eerste aflevering van ‘Van Gogh; een huis voor Vincent’:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Gerelateerde uitgaven:

Gestolen schilderij Rembrandt gevonden in Servië
In Servië is een gestolen werk van Rembrandt teruggevonden. Dat heeft een…
Foto: RijksmuseumDe Britse kunstenaar Richard Wright heeft voor het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: