Terugkijken: ‘Verborgen Verleden’ met Waldemar Torenstra

Torenstra op bezoek in Kasteel Amerongen

In het programma Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Zaterdagavond werd de familie van acteur Waldemar Torenstra onder de loep genomen en dit leverde bijzondere verhalen op.

Torenstra ging onder meer op zoek naar het verhaal van zijn oudoom.


Deze broer van zijn oma, barones van Lynden, kwam in 1945 op Bevrijdingsdag om het leven. Hoe dat precies zat wist Torenstra niet, want over deze pijnlijke geschiedenis werd in de familie nauwelijks gesproken.

- advertentie -

Tijdens de zoektocht wordt duidelijk dat deze oom lid was van de Binnenlandse Strijdkrachten en op de dag van de bevrijding, samen met twee kompanen, werd doodgeschoten door enkele leden van de SS.

Deze aflevering van Verborgen Verleden leverde echter nog veel meer bijzondere verhalen op. Uiteindelijk werd bijvoorbeeld ook ontdekt dat de acteur een afstammeling is van niemand minder dan Vader des Vaderlands Willem van Oranje. Torenstra: “Ik ben dus net zoveel familie van deze meneer als koningin Beatrix!”

Bekijk de aflevering hier terug:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Gerelateerde boeken:

dossin-prikbord
Holocaustmuseum Mechelen PRIKBORD - TIP: Kazerne Dossin in Mechelen,…
Mississippi stemt eindelijk in met afschaffing slavernijHet klinkt bizar,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: