Terugkijken: Verhalen van teruggekeerde Joden

In de documentaire Het jaar erna wordt een aantal portretten van Joden een jaar na de bevrijding getoond. De verhalen laten duidelijk zien dat de oorlog voor veel mensen op 5 mei 1945 nog lang niet afgelopen was.

Op veel begrip hoefden de Joden die terugkeerden uit de concentratiekampen in Duitsland en Polen niet te rekenen. Een luisterend oor was er nauwelijks en in Amsterdam kregen terugkerende Joden zelfs achterstallige gasrekeningen gepresenteerd. Bekijk de documentaire van Omroep Max hierboven terug.

Zaterdagavond zonden NTR en VPRO een documentaire uit waarin stilgestaan werd bij…
NIOD in AmsterdamEr komt géén groot wetenschappelijk instituut…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: