Terugkijken: Zwarte Piet is racisme, deel II

Robert Vuijsje en Arnie Heinze te gast bij Pauw & Witteman

Robert Vuijsje en Arnie Heinze te gast bij Pauw & Witteman

Een week geleden was kunstenaar Quinsie Gario te gast bij Pauw & Witteman om te praten over Zwarte Piet. Wat de kunstenaar betreft staat Zwarte Piet voor een “koloniale oprisping”. De intentie waarmee mensen het vieren deed hem er niet toe, zo vertelde hij in de talkshow. “Het gaat over de impact. Er zijn zoveel verschillende mensen die gekwetst worden.”

Twee jaar geleden haalde Gario nog het nieuws toen hij demonstreerde tijdens de intocht van de goedheiligman in Amsterdam. Hij droeg doen een t-shirt met daarop de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’.

Maandag kreeg de discussie bij Pauw & Witteman een vervolg. Uitgenodigd was schrijver Robert Vuijsje die zaterdag een stuk publiceerde in de Volkskrant waarin hij stelde dat Zwarte Piet wel degelijk discriminerend is. Ook te gast in de talkshow was jeugdvriend Arnie Heinze, die altijd het enige donkere jongetje in de klas van Vuijsje was.

Terugkijken: ‘Zwarte Piet is racisme!’

- advertentie -

Bekijk de uitzending hieronder terug:

Treinspoor bij het voormalige vernietigingskamp Sobibor
Trein bij het voormalige vernietigingskampMaandag werd op het…
Een van de vier kinderen wiens verhaal in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: