Thanatus

Thanatos

Thanatos


God van de dood. Zoon van Nyx (godin van de nacht) en Erebus (god van het duister). Thanatus heeft een tweelingbroer: Hypnos (god van de slaap).

Thanatus leeft in de onderwereld, waar de god Hades de scepter zwaait. Het is die Hades die hem op een dag bevrijdt als Sisyphus (koning van Korinthe) hem heeft vastgevonden. Twee dagen lang had Thanatus geen werk kunnen verrichten en was er dus niemand gestorven op aarde.

In oude geschriften wordt vaak vermeld dat Thanatus vleugels heeft en een zwaard bij zich draagt. Op de afbeelding hiernaast is een beeld te zien waarop ook de vleugels en het zwaard staan afgebeeld. Dit beeld werd aangetroffen in de tempel van Artemis in Efeze.

- advertentie -

In de Romeinse mythologie wordt Thanatus ook wel Mors genoemd.

Sisyphus en zijn Sisyphus-arbeid
Stichter en koning van Korinthe. Volgens sommigen is hij de vader van…
Hypnos - God van de slaap
In de Griekse mythologie is Hypnos de god van de slaap. Hij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: