‘The King’s Speech’ winnaar Oscars

Oscars

De historische film The King’s Speech is de grote winnaar geworden van de 83ste uitreiking van de Oscars.

De film sleepte vier Oscars in de wacht: Beste Film, Acteur, Script en Regisseur. Dat de film van regisseur Tom Hooper Oscars zou winnen was eigenlijk wel duidelijk. In de maanden voorafgaand aan de Oscar-uitreiking in Los Angeles won de film al verschillende grote filmprijzen, waaronder BAFTA’S en de Directors Guild of America.De film Inception won afgelopen nacht ook vier Oscars maar dat waren prijzen in minder belangrijke categorieën.

- advertentie -

In The King’s Speech wordt het verhaal verteld van koning George VI van het Verenigd Koninkrijk (1895-1952) die in 1936 zijn broer Eduard VIII opvolgde. Deze koning Eduard VIII deed afstand van de troon omdat hij met Elisabeth Wallis Warfield wilde trouwen maar daarvoor geen toestemming kreeg van eerste minister Baldwin. George had altijd in de schaduw van zijn broer gestaan en zat niet direct op het koningschap te wachten. Toch aanvaardde hij in 1936 de kroon. Koning George VI had echter wel een groot probleem. Praten ging hem in verband met een stotterprobleem moeilijk af.

In de film is te zien hoe de koning dit probleem, samen met de onorthodoxe Australische spraaktherapeut Lionel Logue, aanpakt.

Trailer van The King’s Speech

alaska
Onderzoekers hebben in het subarctisch gebied in Noord Amerika de oudste menselijke…
Kuifje - Mannen op de maanBij een veiling in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: