‘The Passion’ dit jaar opgevoerd in centrum Den Haag

The Passion 2013

The Passion, een jaarlijks muzikaal spektakel rond Jezus’ lijden, dood en verrijzenis, wordt dit jaar opgevoerd in het centrum van Den Haag. De EO en RKK hebben dat maandag bekendgemaakt.

Eerder werd het evenement al gehouden in Gouda en Rotterdam. Tijdens de derde editie vormt de stad Den Haag dus het decor voor het Passiespel.


Het stuk wordt opgevoerd op Witte Donderdag, de donderdag voor Pasen, en zal live uitgezonden worden op Nederland 1.

- advertentie -

Bekende artiesten brengen het verhaal over Jezus’ lijden, dood en verrijzenis tot leven door middel van hedendaagse Nederlandstalige popnummers. De scènes van het zogenaamde passiespel spelen zich af op verschillende plekken in Den Haag. Net als voorgaande jaren trekt er ook weer een groot opgezette processie door de stad.

Het evenement is een samenwerking tussen de omroepen RKK en EO, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk, de Rooms-Katholieke Kerk en de gemeente Den Haag.

The Passion 2013: 28 maart – Den Haag

Erik of Het klein insectenboeHet werk Erik of Het…
De Nederlandse tanker Ondina in 1939 - Bron: Maritiem…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: