Theatermonoloog over Simon Stevin

Simon Stevin

Acteur Piet van der Pas brengt binnenkort in Museum het Prinsenhof in Delft een theatermonoloog over de beroemde zestiende-eeuwse wetenschapper Simon Stevin (1548-1620) op de planken.

Over het leven van Simon Stevin is niet zoveel bekend. Hij is vooral bekend om zijn wetenschappelijke werk. Stevin, een in 1548 in Brugge geboren wiskundige en ingenieur, voerde in Nederland onder meer een nieuwe manier van boekhouden in. In 1581 vestigde hij zich in Leiden.Simon Stevin voerde vele experimenten uit. Zo was hij bijvoorbeeld de eerste die de zogenaamde theorie van een parallellogram van krachten ontwikkelde. Eerder dan de beroemde Italiaanse natuur- en sterrenkundige Galileo Galilei voerde hij samen met de vader van Hugo de Groot vanaf de Delftse toren proeven over de vrije val. Zijn beroemdste ontwerp was de zeilwagen, die hij in 1601-1602 ontwierp toen hij in dienst was van Prins Maurits.

- advertentie -

De theatermonoloog over het leven en werk van Simon Stevin wordt op zaterdag 12 en zondag 13 maart gegeven in Museum het Prinsenhof. Acteur Piet van der Pas zal verhalen over Stevins leven van geboorte tot dood, met hoogte- en dieptepunten. Museum Het Prinsenhof belooft “een intensieve kennismaking en inzicht in het karakter van deze belangrijke man uit de Nederlandse geschiedenis”. De voorstelling is georganiseerd door Museum Het Prinsenhof en Stichting Het Portret. Meer informatie over deze activiteit op de website van Het Prinsenhof.Het aangekochte sculptuurHet Rijksmuseum in Amsterdam heeft recent een…
Agenda van Jan Toorop uit 1918 - Foto: KBHet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: