Thom Hoffman kruipt in de huid van prins Bernhard

Prins Bernhard – Foto: Sander Lamme

Acteur Thom Hoffman gaat de rol van prins Bernhard spelen in de nieuwe televisieserie Beatrix, Oranje onder vuur. De VPRO heeft dat bekendgemaakt.

Opnamen van de nieuwe vierdelige serie zijn inmiddels begonnen. De serie gaat over het leven van de koningin en bestrijkt de periode vanaf haar Leidse studententijd. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de verschillende crises die binnen het vorstenhuis hebben gespeeld.



Eerder werd al bekend dat Willeke van Ammelrooy de rol van Beatrix gaat vertolklen. De rol van kroonprins Willem-Alexander zal gespeeld worden door Bastiaan Ragas. Thom Hoffman speelt prins Bernhard op oudere leeftijd. Hij heeft Ellen Vogel, die de rol van Juliana op zich neemt, daarmee als tegenspeelster.

- advertentie -

Het scenario van de nieuwe serie wordt geschreven door Tomas Ross. Eerder schreef hij al het scenario voor de serie Bernhard, Schavuit van Oranje. Het is de bedoeling dat de serie over Beatrix in januari 2012 wordt uitgezonden op Nederland 1.

XimonDonderdag is de filmsite ximon.nl gelanceerd. Het is de…
60 jaar televisieDe AVRO komt dit najaar met een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.net



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: