‘Thriller-jasje’ van Michael Jackson geveild

De geveilde Thriller-jas – Foto: Julien’s Auctions

Een beroemde leren jas die popster Michael Jackson droeg in de clip van zijn grote hit Thriller is dit weekend geveild voor bijna 1,3 miljoen euro.

De roodleren jas leverde daarmee veel meer op dan verwacht. Het Amerikaanse veilinghuis Julien’s Auctions had de waarde van het kledingstuk vooraf geschat op ongeveer 300.000 dollar.

De jas is te zien in de videoclip van het nummer Thriller uit 1984. Dit nummer werd vooral bekend door de

- advertentie -baanbrekende veertien minuten durende videoclip. Jackson danst in deze clip, volgens sommige muziekkenners de beste videoclip aller tijden, met zombie’s. De video werd geregisseerd door John Landis. In 1984 won de videoclip een MTV Video Music Award for Best Choreography

Jackson’s leren jas uit de videoclip is gekocht door de Texaanse zakenman Milton Verret. Een deel van de opbrengst gaat naar het Shambala Reserve. In dit Amerikaanse wildpark voor katachtigen verblijven ook de twee Bengaalse tijgers die Michael Jackson ooit bezat.

Michael Jackson – Thriller

Heere Heeresma, een dagje naar het strandDe Nederlands schrijver…
Insectivorous PlantsEen bibliotheek in Australië ontving enige tijd geleden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: