Thrillerschrijver Tom Clancy (66) overleden

The Hunt for Red October - Tom Clancy

The Hunt for Red October – Tom Clancy

De Amerikaanse schrijver Tom Clancy is dinsdag op 66-jarige leeftijd overleden. De auteur werd onder meer bekend met zijn boek The Hunt for Red October.


Tom Clancy werd in april 1947 geboren in Baltimore en droomde aanvankelijk van een carrière in het leger. Omdat hij vrij slechte ogen had kwam die droom nooit uit. Na enige tijd verzekeringen te hebben verkocht besloot hij boeken te gaan schrijven. Zijn eerste boek, The Hunt for Red October verscheen in 1984 en werd een enorm succes nadat president Reagan in interview zei het werk ‘perfect’ te vinden. Het boek werd in 1990 verfilmd met Sean Connery en Alec Baldwin in de hoofdrollen.

Andere bekende verfilmingen van zijn oorlogsthrillers zijn Patriot Games en Clear and Present Danger.

In de jaren negentig begon Tom Clancy een bedrijf dat zich specialiseerde in de ontwikkeling van computerspelen. In 2000 verkocht hij dit bedrijf voor 45 miljoen dollar aan Ubisoft.

Tom Clancy schreef nog altijd. Eind dit jaar komt zijn boek Command Authority uit. De schrijver overleed woensdag in een ziekenhuis in Baltimore.

Boeken en films van Tom Clancy:

Lodewijk Napoleon, koning van Holland -Charles Howard HodgesKonijn…
Interieur van Crystal Palace, 1851 - J. McNevenEr…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: