Thuis in de tijd – Thierry Baudet & Geert Mak

Thuis in de tijd - Thierry Baudet & Geert Mak

Thuis in de tijd – Thierry Baudet & Geert Mak

Twee ogenschijnlijke tegenpolen kruipen uit de loopgraven.

De politieke discussie in veel West-Europese landen wordt op dit moment grofweg beheerst door, aan de ene kant, de liberalen en sociaaldemocraten, en aan de andere kant de populisten. Beide kanten van het spectrum hebben zich ingegraven en kunnen elkaar niet meer bereiken. Dat geldt ook voor Nederland, in onze eindeloze Hoekse en Kabeljauwse twisten tussen ‘nationalisten’ enerzijds, en ‘multiculturalisten’ en ‘eurofielen’ anderzijds.

In die polarisatie houdt de ene kant vaak onvoldoende rekening met het feit dat mensen zich ergens thuis willen voelen. In een tijd van ongekend snelle ontwikkelingen hebben mensen behoefte aan houvast. Traditie en worteling zijn onmisbare factoren. Zonder een sterk thuis kunnen we niet openstaan voor nieuwkomers, of onze plaats vinden in het internationale geheel. De andere kant geeft, daarentegen, weer veel te weinig aandacht aan het feit dat mensen wel degelijk individuen zijn, dat immigranten zich kunnen aanpassen, dat ideeënstelsels zoals de Islam wellicht kunnen hervormen, en dat er zoiets bestaat als een Europese cultuur en een Europees belang.

Thierry Baudet en Geert Mak, twee ogenschijnlijke tegenpolen, nodigden vijf andere schrijvers, Benno Barnard, Marita Mathijsen, Jan Willem Duyvendak, Ad Verbrugge en Asis Aynan, uit om samen met hen na te denken over het belangrijkste thema van de eenentwintigste eeuw: wie biedt ons een thuis?

- advertentie -

Thuis in de tijd – Thierry Baudet & Geert Mak
ISBN: 9789035141988
Uitgever: Bert Bakker
Paperback
Prijs: € 7,50

Bestel dit boek bij:

Roland Freisler, rechter in dienst van Hitler
Roland Freisler, rechter in dienst van HitlerDe Duitse…
Het album van de Eerste WereldoorlogIn 2014 is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: