Tientallen brieven en foto’s Alexine Tinne geschonken aan Den Haag

Alexine Tinne – Afb: Haags Historisch Museum

Engelse nazaten hebben een grote collectie brieven, documenten, foto’s en schetsboeken van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Alexine Tinne geschonken aan de stad Den Haag. Een groot aantal van die stukken is momenteel te zien in het Haags Historisch Museum.

Onder de titel Alexine Tinne, Afrikaanse avonturen van een Haagse dame stelde het museum een tentoonstelling over de Haagse ontdekkingsreizigster samen. Vanwege de schenking is die tentoonstelling verlengd tot en met 24 maart.


De in Den Haag woonachtige Alexine Tinne reisde als eerste westerse vrouw naar Centraal Afrika. Ze deed daarvan verslag in brieven, aquarellen én foto’s, waarmee ze behoort tot een van de eerste vrouwelijke fotografen van niveau.

- advertentie -

In Den Haag waren al een flink aantal archiefstukken van Alexine Tinne te vinden. Dankzij de schenking is deze verzameling uitgebreid, onder meer met interieurfoto’s van haar huis aan het Lange Voorhout 32, schetsboeken en persoonlijke documenten zoals een Valentijnskaartje en verjaardagskaartje dat Alexine Tinne ontving.

Lees ook: De Afrikaanse avonturen van Alexine Tinne

Winter - cc
batmobiel-265

[caption id="attachment_20391" align="alignleft" width="265"]Originele Batmobiel - Foto: CC

In Amerika is zaterdag de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: