Tientallen oude skeletten opgegraven in Bleskensgraaf

In het centrum van Bleskensgraaf, gemeente Graafstroom, zijn bij rioolwerkzaamheden enkele tientallen skeletten gevonden. Dat meldt RTV Rijnmond.

Dat er skeletten zijn gevonden is niet zo verwonderlijk, want er werd gegraven op de plek van een oud kerkhof aan de Kerkstraat van Bleskensgraaf, een dorp in het centrum van de Alblasserwaard. Het oudste skelet dat is gevonden dateert uit de dertiende eeuw. De andere menselijke resten zijn allemaal voor de twintigste eeuw begraven.

In totaal zijn er ruim veertig skeletten gevonden. Enkele daarvan zijn van kinderen.

- advertentie -
Operahuis Bayreuth - Foto: CC/ZaironHet beroemde markgrafelijk operahuis in…
Minitel-toestel uit 1982 - Foto: CCZaterdag heeft France Telecom…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: