Tijdcapsule nazi’s opgegraven in Polen

In de Poolse stad Zlocieniec is een tijdcapsule opgegraven die daar 82 jaar geleden door nazi’s werd verstopt. De capsule werd in 1934 begraven tijdens de bouw van het Ordensburg Krössinsee, een opleidingscentrum van de nazi’s.

Zlocieniec hoorde in deze tijd nog bij Duitsland en heette toen Falkenburg. Het bestaan van de capsule was bekend, maar vanwege grondwater en dik beton was het niet eenvoudig om hem op te graven. Ook was men bang dat er in de buurt explosieven achtergebleven waren. Inmiddels is de tijdcapsule geopend. De inhoud blijkt goed bewaard te zijn gebleven. Het gaat onder meer om oude foto’s, brieven, kranten, munten, een boek over Falkenburg en twee exemplaren van Mein Kampf.

De komende tijd worden de objecten nader onderzocht. Daarna zijn ze te bewonderen in het Nationaal Museum in Szczecin.

- advertentie -

Meer Tweede Wereldoorlog

De beul en de crypte
De beul van Praag, de man met het ijzeren hart of ook…
Hoe kwam Adolf Hitler aan de macht? (animatie)
In deze ruim vijf minuten durende animatie wordt in het kort uitgelegd…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: